Адв. Марковски посочи кога да очакваме Брендо в България

След като нещо не е уредено в закона се търси общия дух на закона.

Адв. Марковски смята, че е логично да изпратят Брендо в нашата страна, защото тя първа е искала екстрадицията му. Най-тежка е присъдата на Брендо в Италия – 20 години. „63-а година сме подписали консулска конвенция“, отбелязва юристът. Така че нашите служби в Украйна трябва да му окажат помощ, като консулът ни там му осигури поне защитник.

Като направим проста сметка за всичките му присъди излиза, че Брендо до към 90 годишен ще лежи. Той ще има 36 годишна присъда общо. Това разясни адвокат Марковски пред бТВ.

„Няма възможност присъдите, които има от другите държави да отпаднат. Това е нещо много сериозно и трябва да се спази. Брендо няма да бъде санкциониран, че е избягал. Законодателят е преценил, че и най-опасната птица има право да излезе.“, обясни правистът.

„Тъй като другите две държави са членки на ЕС, в момента в който той излежи присъдата си тук ще се коментира дали ще бъде местен.“, каза още той.

„За дни Брендо ще бъде екстрадиран в България. До 20-ти вече ще имаме яснота. Тук си има влязла в сила присъда и кратки срокове, които трябва да се спазят.“, завърши той.

Източник blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *