Американската MAHALSA: Български псевдоловец е забъркан в скандална международна схема за търговия с части и органи от редки животни!

Мирослав Ненковски е името на българина, което изскача в журналистическо разследване на американската онлайн медия mahalsa.us за международна схема за търговия с части и органи от редки и защитени животински видове.

Според задокеанските ни колеги, слонски бивни, рог от носорог, крокодилски нокти и кожа са само част от „трофеите“, които група от международни контрабандисти и бракониери разпродават чрез deep web интернет сайтове из цял свят.

Ненковски, който обича да се представя в България и сред познатите си като организатор на международни сафарита зад граница, е всъщност едно от лицата, забъркани в бруталната търговия с части от редки животни, пишат американските журналисти.

Сигнали срещу Ненковски са били получени в цял куп международни организации, занимаващи се с опазване и защита на животинските видове. В тях изрично се подчертавало, че българинът е един от главните организатори в тази престъпна дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *