Армията спасява в Гърция, вече 10 са жертвите


Армията спасява в Гърция, вече 10 са жертвите

СНИМКА БГНЕС

Армията и Гражданска защита действат в бедстващите райони райони на Гърция. Жертвите на циклона Даниел станаха десет, съобщи министърът на климатичната криза и гражданската защита Василис Кикилиас, цитиран от гръцкия в. „Прото тема“.

Други четирима души са в неизвестност, докато спасителните операции продължават без прекъсване в различни части на засегнатите райони.

Кикилиас подчерта, че „картината от река Пеней (в Лариса) ни държи постоянно нащрек“. „Необходимо е много внимание от всички, тъй като наводненията могат да се засилят във всеки един момент“, отбеляза министърът.
Той добави, че „по повод на слухове, които се разпространяват, искам да уточня, че в нито един язовир в района не е направена абсолютно никаква намеса от страна на централния държавен апарат, която да е предизвикала пренасочване на водите“.

От започването вчера на мащабната евакуационна и спасителната операция с въздушни и наземни средства в 14 села са извършени 296 спасителни операции с хеликоптер, а спешна медицинска помощ е предоставена на 150 души, предаде БТА.

Освен това 1700 блокирани хора са били освободени и транспортирани на безопасни места от наземни спасителни екипи с лодки и превозни средства, заяви Кикилиас.

В района действат 20 хеликоптера и над 1000 спасители от гражданската защита и въоръжените сили.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *