Биляна Петрова: Дипломата на Гешев е невалидна, защото е издадена от несъществуващ институт

Дипломата на Иван Гешев е невалидна, защото е издадена от несъществуващ институт? Може ли с невалидна диплома да станеш главен прокурор? Ако това се разкрие 4 години преди края на мандата, ще бъдеш ли предсрочно освободен от поста?

„Дипломата“ на Гешев е от „ВИСШ ИНСТИТУТ–МВР“, но институт с такова име НИКОГА НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛ. Гешев може би е завършил нещо друго, например ВИПОНД*,  създаден през 1991 г. със Закона за МВР.

 

Това е все едно в дипломата ви, вместо „Софийски УНИВЕРСИТЕТ“ да пише завършил „Софийска БАНИЦА“. Или ако дам диплома не за „КОМПЮТЪРНИ“, а за „КОМПОТНИ технологии“, ще ме назначат ли за ИТ? Как мислите?

 

ДИПЛОМАТА на ГЕШЕВ е сгрешена и по тази причина, НЕВАЛИДНA. И няма значение чия е грешката. Важното е, че този факт показва едно – “йористът“ Гешев е НЕКОМПЕТЕНТЕН. Той дори не е знаел името на института, в който учи. Какво е трябвало да направи ли, да види „грешката“, да напише възражение до ректора и да поиска издаване на вярна диплома. Така направихме ние, икономистите, когато през 1994-95 г. от УНСС се опитаха да издадат на специалност „МИО“ дипломи за БАКАЛАВЪР, когато в закона още нямаше степени бакалавър и магистър. Възразихме, от УНСС се поправиха и получихме валидни дипломи.

 

Още по-страшното е, че 28 години в СЪДЕБНАТА СИСТЕМА никой не е видял „грешката“, нито в прокуратурата, нито дори във ВСС? Не е само Гешев, пълно е с прокурори и следователи, които практикуват с невалидни дипломи. Явно, тези хора, изобщо не четат законите и не проверяват документите. Дори своите. Очакваме от тях честно правосъдие, а получаваме поръчкови присъди. До кога ще търпим?

 

СПОДЕЛЯЙТЕ, за да принудим ВСС и ресорните МИНИСТРИ да вземат мерки. Съдебната реформа трябва да започне с НЕЗАБАВНО уволнение на Иван Гешев и всички некадърници с невалидни дипломи!

*ВИПОНД – Висш институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност.

 

Биляна Петрова, Facebook / frognews.bg

https://www.facebook.com/biliana.petrova.mladost/photos/a.339278616711840/1071722790134082/?type=3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *