Богьовеца с нова банда и тарифи (10 бона за осакатяване, 30 евро и нагоре за убийство)

Соченият като най-садистичен бандит Ивайло Симеонов-Богьовеца е структурирал нова престъпна банда, която е дистанцирана от групата ръководена от доскорошния му партньор и пръв приятел Йоско Костинбродския. Източници на „Уикенд” от МВР разкриха, че службите работят по оперативна информация, според която Симеонов предлага на различни лица от ъндърграунда неговите и на хората му услуги. А те са от добре познатия арсенал – рекет, трафик на наркотици, връщане на дългове, осакатяване и перлата в „менюто” им убийства.

Богьовеца събрал около себе си десетина цигани от Видим и Лом, които вършели престъпленията. Самият той си завзел статута на тартор – приемал поръчките, но не участвал пряко в изпълненията им.

Сериозен побой над жертва с гарантирано счупване на крака и ръце струвало около 10 000 лв. Връщането на дълг ставало срещу 60% от търсената сума. Бандата се занимавала само със задължения от 100 бона нагоре. Убийствата стартирали от 30 000 евро в зависимост от целта. Ако обекта, набелязан за ликвидиране, има охрана, можело и да се иска 100 000 евро от поръчителя. МВР подозира, че някои от убийствата на криминално проявени лица станали през последните 2 години, са извършени именно от бандата на Богьовеца.

В началото на май 2016 г. година Симеонов получи присъда от 17 години затвор заради опита му за убийство над ромския лидер Киро Японеца. Впоследствие обаче скандално беше оправдан от Апелативния съд, а решението бе потвърдено и от Върховния касационен съд. На 12 юни 2003 г. Японеца беше прострелян в колата си от килър моторист с каска и маска на главата. Инцидентът стана в кв. „Красна поляна”. Кирилов се отърва с рана в лявото рамо, а очевидци на стрелбата твърдяха впоследствие пред ченгетата, че по него са били изстреляни 5 куршума. Две години по-късно пак мъж с маска на лицето гърмя отново по Японеца. Покушението стана на 9 април 2005 г. в центъра на София на бул. „Васил Левски”.

Източник: alarma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *