Борисов се опитвал да потуши бунт в ГЕРБ като говори за пари за общините

С говоренето за пари за общините Бжйко Борисов се опитва да потули един лек бунт в ГЕРБ. Това коментира депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев пред БНТ.

„Иска да си задоволи кметовете, защото те са там за 4 години. Има много кметове, които решават да стават независими, видяхме от президентството, че протягат ръка към някои кандидати“, посочи той.

Още по темата

11 ное 2023 13:03

334

11 ное 2023 10:09

181

По думите му ГЕРБ „малко се разпада“, а Борисов „си уволни депутат“, визирайки напусналата парламента Славена Точева.

„Единствената критика на г-н Борисов от снощи беше срещу думата сглобка. Извадки от торбата с димките още три тези – говори за данък сгради, за недвижими имоти – все неща, които са предложени от хората, които седяха до него“, каза Ананиев.

Той обясни, че в ПП-ДБ също има разногласия относно промяната на данък сгради, но ако текстът бъде приет, всяка община ще може да си решава дали и как да увеличи таксата.

„Борисов искаше го представи сякаш ПП-ДБ правят нещо, което по някакъв начин ще навреди. Самите данъци не са пипани от 2010 г.“, каза депутатът.

Според Ананиев е сюрреалистично Борисов за говори за корупция „в деня, когато Барселонагейт стана Истанбулгейт“. Депутатът припомни, че в бюджета са предлагат инвестиции от 12 млрд., от които 1 млрд. – фонд за общините. Проблемът в общините обаче е че никой няма готови проекти.

„Държавата казва – ето пари за всички и те казват – нямаме проекти, нямаме административен капацитет да си напишем проекти. Предадминистративната готовност в общините е на много ниско ниво“, посочи той.

Настимир Ананиев попита Бойко Борисов ще даде ли поименен списък на пенсионерите, чиито пенсии трябва да се замразят, след като смята, че пенсиите не трябва да се вдигат.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *