Босът на бургаската автомафия Стоян Пижака изваден тайно от затвора

Дясната му ръка Сашо Полицая плащал по 2 бона рушвет в бургаския КАТ за смяна на рамите на возилата

Зрелищно арестувания преди седмица за серия от продажби на крадени лимузини в Турция Стоян Атанасов – Пижака, сочен като босът на бургаската автомафия, е бил изваден тайно от затвора, макар да е трябвало да излежи присъда от 9 г. за кражби на возила и искане на подкуп от собствениците им, разкриха пред „Уикенд“ обитатели на морския ъндърграунд.

Според думите им, през пролетта на 2014 г. Пижака окончателно бил осъден на 9 г. затвор заради десетки случаи на задигнати от него и от бандата му возила по Южното Черноморие. Ловкият автоапаш бил въдворен в затвора в Бургас, но няколко месеца по-късно обжалвал присъдата си и тя тихомълком му била намалена с 4 г. Пижака обаче излязъл от пандиза след само 3 г., тъй като си издействал и работа зад решетките.

Преди седмица Стоян Атанасов, заедно с други автокрадци от Бургас, беше арестуван и обвинен за препродажбата на поне 39 крадени луксозни автомобила към Турция и Близкия Изток. Според прокуратурата, 55-годишния Пижака, съвместно с дясната си ръка Александър Александров – Сашо Полицая и автоджамбазите Иван Киров – Мисирката и братята Николай и Димитър Найденови, пренабивали номерата и рамите на откраднати в България и в държави от Европейския съюз луксозни автомобили, след което ги препродавали в Турция. При арестите ченгетата задържаха и 10 крадени джипа „Лексус“ и „Тойота“ с подготвени фалшиви документи, които трябвало да бъдат изнесени с автовоз към Одрин.

Източник: alarma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *