Вельов: Готов съм да стана министър на културата


Вельов: Готов съм да стана министър на културата

Снимка: БГНЕС

Не съм убеден, че ще бъда кандидат на ГЕРБ за министър на културата, но бих приел, ако ми предложат. Изготвил съм програма за култура, включваща проблемните точки във всеки ресор и съм достатъчно подготвен.

Още по темата

17 май 2021 11:10

46

21 апр 2021 10:30

129

Това каза за Нова бившият депутат от ГЕРБ Калин Вельов.

„Не мисля, че това е обсъждано сериозно, защото ако се състави правителство с подкрепа от различни партии, е нормално те да поемат някои министерства. ГЕРБ ще предложи правителство, изцяло съставено от смесени министри на подкрепящите партии. Логично е всеки да участва с министри или зам.-министри“, смята той.  

По думите му срещите между ГЕРБ и ПП не са приключили. „Политиците приеха някои качества от артистите. Има пресилване на емоциите, понякога има искрен гняв, но виждаме как се опитва колко далеч може да се стигне, а после пак има отстъпление. Хубавото е, че се разговаря и се правят стъпки. Понякога е добре да стъпиш настрани или назад и да поспреш, няма нищо лошо, ако посоката е добра. Не мисля, че съществува възможност за правителство от малцинството на ПП-ДБ, защото няма да намерят подкрепа сред останалите партии. Има малък шанс за кабинет с трети мандат, но виждам повече шансове при първия“, коментира Вельов.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *