Висока инфлация – ще плащаме с до 15% повече за почивка

Между 10 и 15% по-високи ще са цените на пакетите за почивки на Великден.

Въпреки увеличението на цените за нощувки – хотелите в Слънчев бряг са почти пълни в дните около и на Великден.

Този хотел очаква първите туристи за Великден. Резервациите са от румънци и гърци. Цените са с между 10 и 15% по-високи спрямо миналата година. Хотелиерите обясняват поскъпването с увеличението на храните, енергоносителите и заплатите в бранша.

„Ние ги вдигнахме спрямо миналата година, но много леко – с 10-15%, зависи от стаите, гледка, море. До известна степен няма да компенсира каквото и да е, защото до момента, каквото вдигнахме, беше изядено от инфлацията“, каза хотелиерът Румен Момчев пред Bulgaria ON AIR.

Предварителните записвания сочат, че туристите в курорта ще се върнат на нивата преди Ковид кризата.

„Гоним 2019 година по наши очаквания и очаквания на туроператорите, така че се очаква един доста добър сезон. За съжаление, имаме трудности затруднения за май и юни, както всяка година“, коментира маркетинг-мениджърът на хотели в Слънчев бряг – Деница Бахова.

Според Института за анализи и оценки в туризма поскъпването в сектора ще продължи.

„Най-скъпите цени са настаняване се движат средно около 15 000-20 000 евро за нощувка. Самолетите са пълни, ако искате да отидете този уикенд, в който и да е хотел, имате проблем“, категоричен бе директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

А в Слънчев бряг вече тече трескава подготовка и за летния сезон.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *