Влади Въргала: Хората влизат в политиката главно заради парите

Актьорът и режисьор Владислав Карамфилов – Въргала призна, че е отказал 1 млн. лв., за да влезе в политиката.

„Не знаеш какво губиш като печелиш и какво печелиш като губиш. Това не е единичен случай, ясно е, че това е система. Политиката отдавна не се занимава политически, а е икономическа политика. Не случайно разликата между десни и леви не съществува“, каза той в ефира на „Денят ON AIR“.

„Парите са основно нещо в политиката и всички са наясно, че хората влизат там предимно заради парите. Аз не разсъждавам дали ще взема 1 милион лева или не. Навремето баща ми ми каза, че безплатни кебапчета няма. Вземайки нещо ти вече дължиш, така е в живота“, коментира Влади Въргала.

На въпрос кога би приел да влезе в политиката, той отговори, че само тогава, когато види, че наистина има кауза, която касае България.

„Второ бих влязъл, когато провидя, че със собствените си способности мога да донаддам каузата. Аз нямам политическа грамотност“, каза Въргала пред Bulgaria ON AIR.

Относно влизането му в Инициативния комитет за провеждането на референдум срещу влизането на джендър идеологията в българските училища, актьорът коментира, че го интересува това, което според него е важно за България. „Аз не вярвам на нищо, което ни предлагат да приемем и ние трябва да се съгласим. Всяко нещо, което се случи с България, с народа, беше с условието „имате изисквания да направите така, защото животът ви ще стане по-добър. Трябва да приемете еврото, някой обясни ли на народа да разбере за какво става дума?“, попита той.

„Джендърството не е наука, предлагаш ми, че ще се преподава нещо, без да ми казваш какво, дай ми пример. Какво означава трябва да влезе?“, добави Въргала.

„Колеги българи, всеки има право да обича, да бъде обичан и да избере своето щастие. Никой по никакъв начин не трябва да бъде упрекнат за любов и инстинкти, но когато нещо ти се налага, че трябва да бъде прието, трябва да го изучават децата – ето един референдум, с него да го решим“, каза Влади Въргала.

Гледайте целия разговор във видеото.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *