Габриел: Не бива да допускаме нови условия за Шенген


Габриел: Не бива да допускаме нови условия за Шенген

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не бива да предопределяме негативния резултат и моята позиция във всички срещи е, че България е изпълнила техническите критерии за присъединяване към Шенген. Важното е да не допускаме да ни бъдат поставяни условия, каквото не е имало към нито една страна, когато се е присъединявала към Шенген. Това заяви вицепремиерът и министър навъншните работи Мария Габриел.

Още по темата

1 сеп 2023 09:35

38

31 авг 2023 00:35

40

Премиерът Николай Денков припомни, че две държави имат резерви към нас – Нидерландия и Австрия.

„Разговорите, които сме провели и аз лично с канцлерите показва, че те имат различни очаквания от страна на България, за да да могат да обсъдят в техните парламенти членството ни. Решаващо за Нидерлания е доколко добре работи правосъдната система в България и те очакват от ЕК доклад как са се променили правилата в България и законите и как се изпълняват“, обясни той.

„По отношение на Австрия техните очаквания са, че България прави всичико възможно да миминизира притока на мигранти и там задачите са основоно към МВР и „Гранична полиция“, добави той.

Денков призова депутатите да обединят усилията си и да работят заедно с правителството за членството на България в Шенген.

„„Това, което зависи от правителството, ние го правим и очакваме от вас да продължите със законите, от които зависи приемането ни в Шенген“, обърна се премиерът към народните представители.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *