Георги Георгиев връчи GPS устройства на деца със специални потребности


Георги Георгиев връчи GPS устройства на деца със специални потребности

Снимка: БГНЕС

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев връчи GPS устройства на пет семейства на деца със специални потребности и на четири семейства с възрастни хора с деменция.

„Предложихме програма за предоставяне на умни устройства за хора с деменция и Алцхаймер, над 20 семейства вече са се възползвали. След случая с изчезналия Сашко от Перник предложихме и Столичният общински съвет прие в нея да включим и деца със специални потребности, за да можем да сме полезни на повече деца в София“, заяви Георгиев.

„Предстои да покажем, че програмата вече работи“, разказа председателят на СОС и обясни, че устройствата издържат 24 часа.

Дори и детето да не вдигне, има функция за високоговорител така, че детето да чуе гласа на родителя.

Георгиев изказа своята благодарност към родителите за силите и стоицизма, които проявяват, като предложи в рамките на няколко седмици да бъде направена още една среща с тях, за да дадат обратна връзка за работата на устройствата.

„Нека приемем различните деца на София. Това е наш хуманен дълг към себе си, към техните родители и към тях самите. Крайно време е да се научим да говорим за различията и да не мислим, че това е личен проблем на родителите“, призова председателят на СОС, цитиран от БГНЕС.

Георгиев подчерта, че е абсолютно безплатно ползването както на устройствата така и на мобилните данни, които поема Столична община.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *