ГЕРБ с ултиматум към БСП: Или списък със законите, или маските падат

В декларация от трибуната на парламента ГЕРБ поиска БСП, които са мандатоносител за съставяне на правителство, да преосмислят исканията на Кирил Петков за приемането на 22 закона, важни за България, и назначаването на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ.

„БСП да представи в писмен вид кои са названията на 22-те закона, които трябва да бъдат приети от Народното събрание. Справката да се изготви по възможно най-бързия начин“, отсече Десислава Атанасова. „Така ще падне маската, зад която всички се крият, че без това правителство България е загубена“, поясни тя. От ГЕРБ смятат, че „това са мини“. „Поемате ли тази отговорност да обезвреждате с голи ръце мините, които Кирил Петков постави в икономиката на България“, питат те риторични групата на БСП.

ГЕРБ постави и втория въпрос – Бойко Рашков да се назначи за председател на КПКНОПИ. „Искането да се назначи Рашков, и то веднага, преди разговора за българско правителство… Три пъти бяха обявени негови арести за незаконни, превърна се в символ на антитерористичен контрол на Кирил, Асен и компания… Бойко Рашков ще е тяхна персонална бухалка“, обясни Атанасова.

Ако се поддадете на този политически рекет и ако запазите позициите си, ще обявите война. Единствената цел за назначаването на Рашков е за ликвидиране на политическата система и опозицията и ще се обяви война на най-голямата опозиционна партия, на съдебната система, на гражданския мир, смятат от ГЕРБ.

Искат цялата власт за себе си, посочи Атанасова. В заключение ГЕРБ смята, че не вярва, че „старото БСП иска да е късогледо и да изпълнява желания, които ще доведат до ликвидиране на политическата система на България“.

Десислава Атанасова постави въпроси пред левицата – дали да загуби избирателите си, или да приеме исканията на Кирил Петков.

„Всякакви декларации бях чувал, но декларация с ултиматуми от една парламентарна група със списък към друга парламентарна група – не се беше случвало“, посочи от своя страна Георги Свиленски от БСП. По думите му, партията на Бойко Борисов „се е самозабравила и не е посочила само дата и час“.

Източник: news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *