Десетки доброволци помагат в Лъвино след урагана вчера


Десетки доброволци помагат в Лъвино след урагана вчера

Кадър: YouTube

Десетки доброволци помагат на исперихското село Лъвино за възстановяването му след ураганния вятър, връхлетял селото вчера. В разчистването на пораженията от природната стихия с доброволен труд се включват хора от различни населени места, общински служители.

Дежурни екипи и техника на община Исперих, полиция и пожарна са също на терен, за да окажат помощ на нуждаещите се за преодоляване на последствията от силната буря. Екипи на общината вече описват щетите, а общината откри дарителска кампания в помощ на пострадалите.

„С цел подпомагане на пострадалите домакинства са сформирани три екипа, които са на терен, за да констатират и опишат всички щети, за да може своевременно да се депозира искане до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии за компенсиране на част от щетите на пострадалите“, каза новоизбраният кмет на община Исперих Белгин Шукри. Той добави, че на първото заседание на Общинския съвет в Исперих, което ще се проведе на 8 ноември, ще бъде внесена докладна записка за осигуряване на ресурс за покриване на част от щетите на пострадалите домакинства със средства от резерва за непредвидени и неотложни разходи.

Белгин Шукри заяви, че по първоначална информация пострадалите къщи са над сто, но актуална информация за точния им брой ще има до края на деня. Той изказа благодарност на всички граждани и организации, които помагат в този тежък момент.

Община Исперих открива и дарителска сметка за възстановяване на щетите, причинени от природната стихия. Всеки желаещ да се включи в кампанията и да дари средства в помощ на пострадалите може да го направи на откритата сметка на общината.
(БТА, Садет Кърова)

 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *