Дигиталното образование ли е бъдещето на учениците?

Дигиталното образование все повече се доказва като модел, който скоро може би напълно ще измести стандартния метод на учене.

Дигиталното образование е кауза. Това е новият начин да общуваме с децата в класната стая. Трябва повече учители да осъвременят техническите си умения за работа в тази иновативна платформа, която Google е създал. Chromebook е електронното устройство. Предимствата, които дава дигиталното образование и работата в Google класни стаи, са безбройни. Те са предимно за децата, тъй като в един Chromebook е събрана абсолютно цялата информация. Това им помага чисто технически да не носят тежките раници, а иначе им дава достъп до безбройни ресурси, които да могат да използват. Това заяви управителят на частно средноезиково училище ЕСПА Елена Немцова в „България сутрин“.

По думите ѝ дигиталното образование е „настоящето“.

„Светът е различен. На образователно изложение в Лондон видяхме всички предимства на работата в „облака“ – на всичко, което Google е създал за образование. Ползите за децата са огромни – те усвояват технически умения, които ще им бъдат много ценни впоследствие – те стават творци“, поясни тя.

Немцова подчерта, че Chromebook-ът се превръща в работна станция в ръцете на децата, тъй като функциите му се ограничени и не може да се използва като играчка.

Пред Bulgaria ON AIR гостът подчерта, че процесът по обучение на някои преподаватели за работа с платформата е по-дълъг от месец или два.

„Google има свои стандарти, учителите трябва да са сертифицирани. Когато видят, че едно училище работи устойчиво с Google класни стаи, учебните заведения биват поканени в Google“, отбеляза тя.

Немцова сподели и какво е мнението на родителите за дигиталната образование. „Когато представиш всички предимства на всеки един модел, разумният родител казва: „Браво, поздравления“, изтъкна тя.

И бе категорична, че дигитализацията подобрява образованието в огромна степен, защото превръща децата в творци.

Гледайте целия разговор във видеото.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *