ДПС реди кабинета? Турция готви рекордни гласове за вота на 2 октомври

Шега или истина, представена шеговито? ДПС може и да е основен фактор в бъдещото правителство, ако се сбъднат прогнозите за рекордни гласове на вота на 2 октомври за Движението от Турция, научи Narod.bg.

Окръг Коджаели е компактно населен с изселници от България. За парламентарния вот на 2 октомври очакваме да бъдат разкрити 10 избирателни секции, заяви Гюнай Узун, председател на Дружеството за култура и сътрудничество на Балкански турци (Bal-Turk). Това пишат турските медии, цитирани от БТА.

Узун отбелязва, че най-важната задача към момента е да се осигури попълването на задължителните за гласуване заявления от избирателите, крайният срок за подаването на които е 6 септември.

“Разясняваме на избирателите с двойно гражданство, че това е много важно, за да няма струпвания на хора в изборния ден, за да гласуват спокойно, без опашки и чакане с часове. И за да има резултат.

Доста млади хора вече подават заявления за гласуване. Голяма част от тях са второ и трето поколение, които са придобили българско гражданство по произход, когато единият родител е български гражданин”, разказва изселническият лидер.

В Коджаели предстои за 15-и път да гласуват на парламентарни избори.

“На 2 октомври очакваме даже още по-масово участие от предишните избори. Нашите хора искат най-сетне в България да се избере стабилно правителство. В същото време обаче настояват за разрешаване на проблемите на сънародниците, подобряване на икономическото положение”, добавя Узун.

Очаква се избирателни секции да бъдат разкрити в Гебзе, Чайърова, Даръджа, Дериндже, Кьорфез, Измит и Карамюрсел. От дружеството са подготвят и за оказване на съдействие на служителите в секциите, които ще пристигнат от България.

Очаквайте задкулисната коалиция, която се готви да управлява България след 2 октомври САМО в Narod.bg

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *