Ето ги Никола Батилов и тъстът му Щерион, арестувани с 413 саксии марихуана, 15 бойни оръжия, 3 бомби и гранатомет

В лек автомобил Опел на Елените са намерени 23 кг марихуана и оръжия

Флагман.бг показва снимките на 48-годишния Щерион Джамбазов и на 24-годишния Никола Батилов, които са заловени при спецакция на Елените и Свети Влас с 413 саксии канабис, 15 бойни оръжия и 3 бомби.

Както Флагман.бг писа преди малко, между двамата връзката е дъщерята на Щерион, която е гадже на Никола. Така се заформил семейният бизнес с отглеждането на марихуаната в особено големи количества.

Бащината къща на Щерион е била наркодепото, където полицаи от сектор „Наркотици“ са установили растенията и пригодената оранжерия за продукцията.

В лек автомобил Опел на Елените пък са намерени 23 кг. марихуана, разпределена в множество пакети по 500 гр. и още оръжия.

Сред бойния арсенал са два автомата, гранатомет и две самоделни взривни устройства – 9 пистолета различни по калибър и боеприпаси за тях, 2 автомата „Калашников“ и боеприпаси за тях, 2 пушки различни модели с боеприпаси, 1 гранатомет в готовност за ползване, 1 бойна граната, 5 заглушителя – за автомата и за пистолетите, 3 самоделни взривни устройства, подготвени за незабавна употреба. Имало е и гранатомет, който, ако бъде взривен, може да има унищожителни последствия и да убие десетки души.

По мнение на специалисти от ОДМВр-Бургас, изработката на заглушителите и самоделните взривни устройства е на изключително високо ниво, което означава, че Никола Батилов и Щерион Джамбазов са действали прецизно. 90% от оръжията са със заличени номера.

По информация на Флагман.бг, на всяко оръжие назначена експертиза, тъй като криминалисти имат съмнения, че с някои от пистолетите може да е било извършено престъпление, което към днешна дата да не е разкрито.

Източник: flagman.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *