Живко Коцев: МВР не е засичало Брендо


Живко Коцев: МВР не е засичало Брендо

Снимка: БГНЕС

Не сме засичали Евелин Банев – Брендо, продължаваме да го издирваме. Това каза главният секретар на МВР Живко Коцев. Вчера „24 час“ съобщиха, че Брендо успя да извади пълномощно през пролетта на тази година в едно врачанско село. С него той поиска СГС да му кумулира трите присъди – в България, Италия и Румъния.

„Взети са сведения и са докладвани на прокуратурата“, обясни главният секретар на МВР.

Още по темата

9 ное 2023 15:00

39

Евелин Банев-Брендо се издирва с червена бюлетина от Интерпол и  беше арестуван в Украйна. Но това беше преди близо две години, преди началото на войната. След задържането му от полицията в Киев съобщиха, че Банев е част от група за пране на пари и разпространение на наркотици в ЕС. Бил е с фалшифицирани документи за самоличност, а при обиски у дома му била открита наркооранжерия.

После обаче Брендо представи украински паспорт и съдът го пусна, следите му се загубиха, а в Украйна избухна война.

Брендо има 3 присъди от 3 държави. Най-голямаат е от Италия и е за трафик на кокаин. Делото у нас беше за участие в престъпна група и пране на пари. То продължи 12 години. При произнасянето на окончателната присъда се установи, че той е изчезнал. Когато бе засечен в Украйна експерти коментираха, че Банев се е отправил натам с цел да получи защита и гаранция че няма да бъде екстрадиран. Междуврменно обаче Банев чрез адвокати три пъти поиска СГС да обедини трите му присъди – от България, Румъния и Италия. И трите пъти съдът му отказа. Последният път, че нашите магистрати не получават присъдите от Италия и Румъния, а и защото Банев трябва да се яви лично в съда. 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *