Забраниха домашни любимци по плажа във Варна


Забраниха домашни любимци по плажа във Варна

Снимка: Pixabay

Община Варна забрани разхождане на домашни любимци по плажните ивици, съобщава БНТ. Ограничението е в сила само за летния сезон и ще действа до 1 октомври.

От общината поясняват, че нарушителите ще бъдат санкционирани с глоби от 100 до 500 лева. При повторно нарушение глобата е от 500 до 1000 лева.

За контрола и изпълнението на разпоредбата ще следят служители от общинска дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“, Общинска полиция и органите на МВР. Контрол ще се осъществява преди всичко на охраняемите плажове, тъй като физически не е възможно да се контролира цялата плажна ивица.

В момента се подготвят писма до Областна администрация с молба за поставяне по плажовете на табели, информиращи за забраната за разхождане на домашни любимци. За новия регламент ще бъдат уведомени и концесионерите на плажовете

С приетите миналата година промени в Наредбата за обществения ред на територията на община Варна, разходките на четириногите питомци са забранени и на територията на учебни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *