Зад волана на България няма шофьор

Искането за оставка на главния прокурор Иван Гешев, което направиха ГЕРБ, е с адресат коалицията на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Около това мнение се обединиха политолозите Стойчо Стойчев и Кристиян Шкварек.

Докато се чуха някакви коментари, че искането на Мария Габриел за оставката на Иван Гешев е фалшиво, замитане на реформата, всъщност днешната пресконференция на главния прокурор показа, че това не е сценка, а реален акт и че трябва съответната страна да убеди партньорите на ГЕРБ, че намеренията им са истински. Това коментира политологът доц. Стойчо Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му случаят с исканата оставка на главния прокурор и последвалата реакция представлява конфликт, който руши доверието в правораздавателните институции.

Стойчев допълни, че ако главният прокурор твърди, че има предателство, то значи преди това е трябвало да има и приятелство.

Още по темата

7 мар 2023 19:09

9

20 яну 2023 10:48

24

„За да си предаден от някого, трябва да си му бил приятел преди това. Не знам до какъв край ще доведе тази работа, но няма да е добър“, заключи политологът.

„За да има сериал, трябва да има и сценаристи, и сценарий“, коментира пред Bulgaria ON AIR политологът Кристиян Шкварек.  

Според него „няма шофьор зад волана на България“.  

По думите му кабинетът не е сигурен. И обясни, че ако планът е бил за правителство на ГЕРБ с ПП-ДБ, то това е станало „на доверие“.  

„Аз не смятам, че някой има доверие у тези хора ПП и ДБ. Това са хора, които си менят мнението всеки ден. Те показаха, че нямат план, ако имаха план, щяха да държат линия – а не, хем не ви харесваме и категорично няма да правим кабинет, хем отиват на среща с Борисов“, каза Шкварек. 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *