Заснето: Момиче бие момче със специални образователни потребности


Заснето: Момиче бие момче със специални образователни потребности

Снимка: БГНЕС

Пореден случай на детска агресия предизвика остри реакции в Перник. В социалната мрежа е качен видеоклип, на който се вижда как момиче удря шамари на момче, което плаче, а друго момиче наблюдава побоя и се смее.

По неофициална информация момчето е със специални образователни потребности, а едно от момичетата е дъщеря на бивша училищна директорка. Сред първите, реагирали остро на клипа, бе кметът Станислав Владимиров. Той заяви, че лично ще се срещне с битото момче, за да му окаже подкрепа.

Всички ученици от скандалния видеоклип са идентифицирани, а родителите им уведомени, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов, цитиран от БНР. По случая е започнато разследване.

Видеоклипът е направен на 12 ноември. На него се вижда как момиче държи за косата и удря шамари на момче, а друго момиче наблюдава побоя и се смее. Заснетите на видеоклипа деца са ученици на различни училища, каза Алексов. Той уточни, че сигналът в полицията е бил подаден още вчера от учебното заведение, в което учи момчето и инспектори от „Детска педагогическа стая“ са предприели незабавни действия по установяване самоличността на участниците във видеото.

По случая се работи съвместно с прокуратурата. Очаква се до края на днешния ден да има детайлна информация за причините довели до агресията.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *