За прегръдките и морала

„Постигнахме това споразумение между двете парламентарни групи, които ще подкрепят тази номинация с изискването, ако 49-ото НС има по-дълъг живот от три месеца, заедно с кандидатурата на председателя на българския парламент, да има ротация и на кандидатурата на председателя на Комисията по правни въпроси, който ще бъде излъчен от „Продължаваме промяната – Демократична България“, обясни Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

Корнелия Нинова каза, че решението председателят на НС да се избира на ротационен принцип, след което да застане човек от „Продължаваме промяната – Демократична България“ е „противоконституционно“.

Още по темата

18 апр 2023 19:02

57

18 апр 2023 14:30

291

Скандал възникна и между нея и бившия депутат от БСП и настоящ народен представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Явор Божанков, съобщи Bulgaria ON AIR.

„Вие дадохте на крилете на протеста, оглавихте го, употребихте го и сега се прегърнахте с тези, които вкарахте в затвора, дайте обяснение на българския народ какво правите. Ние няма да подкрепим предложението за Росен Желязков, унижавате парламента със заобикалящо Конституцията предложение“, каза Нинова от трибуната на Народното събрание.

„Говорейки за мнозинства, казвайки ги като човек, който беше от част от ръководството на БСП, тогава идеята г-жо Нинова, беше с третия мандат на Стефан Янев да се прави кабинет с ГЕРБ и ДПС, това беше вашата идея, това беше вашето желание и не е тайна за никого“, отговори Явор Божанков, който премина от групата на БСП в тази на ПП в миналия парламент.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *