Ивет, обвинена за смъртта на баба си Виолета Донева: Бях на няколко вида дрога

19-годишната Ивет Стайкова, която е подсъдима за убийството на баба си актрисата Виолета Донева, разказа за кошмара, през който е минала, докато се е дрогирала, по време на делото в Софийски градски съд. 

Ивет чете от тетрадка преживяванията си, както в деня на убийството 19 октомври 2022 г., така и преди това.

Плачейки, тя разказа, че взимала наркотиците от 13-годишна.  Започнала с хапчета и трева. На 14 вече приемала ЛСД  и амфетамини.

„На 15 ме арестуваха, нашите се разделиха. С майка ми се изнесохме при баба ми и дядо ми. През цялото време бях на амфетамини. Не спях, на ядях“, разказа тя. След това се изнесла на квартира, започнала да взима тежки наркотици – пико, кристали, ЛСД, кокаин, амфетамини, халюцигенни гъби, метамфетамини. Това продължава 3 години. Когато станала на 17 години започнала да получава халюцинации, виждала маскирани хора, чувала гласове, пише „24 часа“.

Когато била под въздействието на наркотиците, ставала агресивна.

Още по темата

7 юли 2023 13:50

122

„Не помнех нищо, после чувствах огромна вина“, каза тя. Тогава потърсили лекарска помощ. С психиатъра, при когото ходела, говорила да влезе в комуна, след като навърши пълнолетие. Когато се прибирала, трябвало да излезе веднага.

„Баща ми ме вкара в лудница. Имах тежко детство, постоянни скандали вкъщи, като дете изпадах в истерия, удрях си главата“, разказа Ивет.

През лятото на 2022-а Ивет напуска квартирата и отива да живее при родителите на майка си. След две седмици обаче те я изгонили, защото счупила стъкло на врата.

Тогава се преместила при гаджето си Виктор, който също беше разпитан днес. По това време опитала да се самоубие. Искала да скочи от 23-ия етаж на един строеж на бул. „Христо Ботев“, но полетяла от четвъртия. Имала пукнат таз и срамна кост.

Припомняме, че тя уби по особено жесток начин актрисата Виолета Донева, като й нанесе 54 удара с нож.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *