Изплащат от утре великденските добавки към пенсиите


Изплащат от утре великденските добавки към пенсиите

Снимка БГНЕС

Великденските добавки за около 1 млн. пенсионери ще се изплащат от утре, 11 април, съобщиха от НОИ. От тази дата пенсионерите, които получават пенсиите си в пощенските станции, ще могат да вземат еднократната допълнителна сума от 70 лв.

Изплащането на великденска добавка става с отделен пенсионен запис и ще продължи до края на април. В случай че пенсионерът не успее да получи сумата в рамките на този срок, тя ще му бъде изплатена след поискване от териториалните поделения на НОИ.

Пенсионерите, които получават парите си по банков път или чрез друг доставчик на платежни услуги, ще получат добавката под формата на допълнителен превод утре, 11 април 2023 г.

Сумата от 70 лв. ще достигне до над един милион и две хиляди пенсионери, които получават пенсия, без добавките и компенсациите към нея, в размер до линията на бедност от 504 лв. включително. Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 72 милиона лева към бюджета на държавното обществено осигуряване, след като пъроначално пенсиите бяха изплатени без великденски бонуси и това стана повод за бурни реакции.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *