Илияна Йотова: Няма да коментирам Денков, диалог няма


Илияна Йотова: Няма да коментирам Денков, диалог няма

Снимка БГНЕС

Няма да коментирам думите на г-н Денков. Не смятам, че е добре за България и за доверието на нашите партньори този въпрос да се коментира по подобен начин. Диалог няма.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпрос как ще коментира думите на премиера, че само президентът може да овладее службите, тъй като всички председатели на служби са назначени от президентството, пише БГНЕС.

По отношение на исканата оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев от страна на министър-председателя, Йотова подчерта, че „това е изцяло в правомощията на президента на страната ни“.

Още по темата

7 ное 2023 11:33

125

Попитана има ли основание за оспорване на вота в София, вицепрезидентът каза: „Лично аз съм свикнала след толкова много избори, които съм направила, да чета резултатите от секциите, да сравнявам. Надявам се другата седмица да бъда по-конкретна в отговора си.“

Във връзка с отвлечените българи от терористичната групировка „Хамас“, Йотова гарантира, че всичко, което е трябвало да бъде свършено от страна на президентската институция, е направено. „Оттук нататък смятам, че по този казус не е излишна малко повече дискретност. Това не е казус, който може да служи за пиар действия. Надявам се съвсем скоро гражданите, които са отвлечени и които имат български корени, да се завърнат у дома. Затова ще работим всички“, заключи тя.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *