Йорданов: ГЕРБ изгубиха много време при безсмислено кръжене около ПП

„Не е вярно, че Мария Габриел ни е обещава под 3% дефицит. Ние казахме, че като партия с дясно икономическо разбиране смятаме ,че страната не може си позволи по-висок дефицит от 3%, а не по-нисък“. Това заяви Тошко Йорданов във връзка с твърдението на лидерката на БСП, че Мария Габриел им е обещала под 3% дефицит на бюджета по време на срещата им в понеделник.

По думите му изгубили много време при безсмислено кръжене около „Продължаваме промяната“.

„Според нашите финансови експерти може да не се увеличава бюджетния дефицит и същевременно да не се уреждат социалните придобивки. Нинова си намери това като оправдание“, посочи Йорданов пред бТВ.

„Не мисля, че това бързо решение на Нинова щеше да се случи, ако не се бе случило това около главния прокурор“, каза той във връзка с отказа на председателката на БСП да подкрепи правителство начело с Мария Габриел.

По думите на Йорданов, ако ИТН не били свалили ГЕРБ от власт, нямало сега да се стигно до искане на оставката на Гешев и последствията.

Йорданов посочи, че когато били на власт с ПП предложили да децентрализират прокуратурата, но от партията на Кирил Петков и Асен Василев им отказали.

„В момента няма партия, която да овладее съдебните, контролните и икономическите органи. За това текат тези неща в момента“, каза Йорданов.

Той подчерта, че и преди са казвали, че трябва да се реформира прокуратурата, а не само да се смени Гешев.

Ако се стигне до втория мандат, от ИТН биха преговаряли с ПП.

За третия мандат, ако президентът Радев смята, че е по-добре да има опит за съставяне на правителство, а не да ходим на избори, би трябвало да даде третия мандат на „Има такъв народ“, заяви Йорданов.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *