Калин Сърменов: Българинът трябва да се събуди

Типично за българина – не може да мислим цяла година и си бъркаме в носа, и изведнъж имаме един ден за размисъл, и се започва. Този ден трябва да го има, за да успокои напрежението и ушните ни миди да си починат от глупостите, които слушаме. А ако наистина ние трябва да го използване за мислене – би било много тъжно. Това заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов в студиото на „Опорни хора“.

Той подчерта, че е изключително важно да има кабинет.

„Ние последните 2 години нямаме държава и са виновни всички, които го направиха. Отново няма да има правителство и в крайна сметка ще са още едни изхарчени пари, още една стъпка към инфлацията и всички неща, които ни заобикалят. Огромен грохот ще се стовари върху главата ни, но ние сме си виновни. Изпихме интелигенцията на времето, направихме всичко възможно да нямаме мислещи хора“, подчерта Сърменов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му не е имало естествен преход от едната система към другата.

„Доста ме плаши, че българинът нищо не е разбрал – ниска избирателна активност, ниско ниво на мислене, нисък обществен морал. Стигнахме до крайна форма на оглупяване. Статистиките показват пълния крах на образователната система. Не е само да вдигнеш заплатите на учителите, не е само в това да се вдигнат парите на пенсионерите. Въпросът е в това да събудиш тези хора. Ние сме на дъното във всякакъв вид мислене“, категоричен е той.

„Ние много обичаме да бъдем неоправдани, бедни и нещастни. Имаме достатъчно работа. Има един феномен на пазара на труда – няма хора, ти търсиш хора, но няма хора, така че не сме бедни, ние сме невъзпитани и неграмотни“, добави Сърменов.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *