Корнелия потъва! БСП структури работят тайно за Стефан Янев и Мая Манолова

Уникален резил може да преживее БСП и нейният лидер Корнелия Нинова на предстоящите избори, ако не се случи някакво чудо. Социалисти довериха пред „Галерия“ за мащабни бунтове срещу листите и начина им на определяне. За първи път в цялата нова история не са питани районните организации за номинации по места.

Корнелия Нинова е прескочила устава и кандидатите за депутати са били утвърдени директно от ръководството.

„Не само че е нарушение на правилника на самата партия, но е нещо нечувано и изключително арогантно“, оплака се лидер в голяма столична организация на БСП.

„Целта на Корнелия е ясна – в парламента да влязат само верните й хора. Ако организациите номинират своите любимци и естествени водачи, може в парламента да влязат доста „инакомислещи“.

Той довери, че брожението е абсолютно масово по цяла България. Нещо повече, активистите на столетницата се готвели масово да саботират „червените“ кандидати за места.

Те вече работят за естествените партньори – Стефан Янев и Мая Манолова. При това го правят абсолютно безплатно, поне по региони.

Това е голям удар за Корнелия Нинова, която не се понася органически с Мая. Ако има друга жена, която лидерът на БСП да мрази толкова, това е вицепрезидентът Илиана Йотова, довериха социалисти.

Вътрешни социологии сочат, че при висока избирателна активност партията може да падне до 6 процента и 15 депутати.

Това ще е исторически крах и шансът на Нинова да се закрепи с ново участие във властта. Никой към този момент обаче не може да каже каква ще е конфигурацията след изборите на 2 октомври, камо ли дали БСП ще влезе пак в ролята на незаобиколим фактор.

„Не успее ли Кака да се закачи пак за властта, лошо й се пише. Този път опозицията в партията, колкото и да е разединена, ще се стегне и ще я бутне. Не че с тази липса на нови идеи някой може да спаси в момента пропадането на БСП“, призна високопоставеният социалист.

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *