Мистериозно загинаха руски генерал и съпругата му

68-годишният Владимир Свиридов, бивш командир на 6-та армия на ВВС и ПВО на Руската федерация, е намерен мъртъв в дома си. До него е било тялото на 72-годишната му съпруга Тетяна Свиридова, съобщава РБК-Украйна, като се позовава на руския Telegram канал Baza.

Според изданието телата са открити следобед на 15 ноември в къщата им в село Аджиевски в Ставрополския край. По предварителна информация двойката е починала преди около седмица.

„Служители на газовата служба вече са извършили замервания и превишение на допустимата концентрация на вредни вещества не е установено“, се посочва в съобщението на руския Telegram канал.

Какво е причинило смъртта на бившия командир на руските ВВС и съпругата му, засега не е известно.

Отбелязва се, че генерал-лейтенантът на Военновъздушните сили на Руската федерация Владимир Свиридов е командвал 6-а армия на ВВС и ПВО на Русия от 2005 до 2009 г., която е дислоцирана в Санкт Петербург.

Украинската медия отбелязва, че на територията на Русия са зачестили случаите на внезапна или мистериозна смърт на военни.

По-рано, според официалната версия, генерал Володимир Макаров, бивш заместник-началник на главното управление на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация за борба с екстремизма, се е самоубил.

Твърди се, че миналото лято пенсионираният генерал от ФСБ Евгений Лобачов е застрелян в центъра на Москва.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *