Мъж намушка 38 пъти бившия си пастрок в кв. „Обеля“

От МВР и прокуратурата съобщиха подробности за жестокото убийство в столичния квартал „Обеля“, при което тялото на 72-годишен мъж беше намерено на балкон на блок в квартала с 38 прободни рани.

По случая от 30 октомври е задържан 43-годишен мъж. Той вече е обвинен за тежкото престъпление и утре прокуратурата ще поиска постоянния му арест от съда, заяви говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова, цитирана от БНТ.

Още по темата

1 ное 2023 14:46

33

Заподозреният мъж е син на жена, с която жертвата имала отношение преди време.

През 1990 г. въпросното жилище е било общинско и стопанисвано от семейство. Мъжът в семейството починал, а съпругата останала да живее там със сина си. Двамата имали трудности да плащат вноските за жилището, което закупили.

Малко след смъртта на съпруга си жената се запознала с друг мъж (жертвата на убийството – б.а.), който казал, че ще ѝ помага. Той поставил условие, че срещу вноските за апартамента иска да му бъде прехвърлена собствеността. Жената се съгласила, но при условие, че после жилището ще остане за сина ѝ.

Преди време мъжът казал, че трябва да се направи ремонт. Жената временно напуснала апартамента със сина си. През това време мъжът сменил заключващите механизми и когато жената се върнала, не успяла да влезе. Повикали полиция, започнали и дела за разваляне на сделката. Семейството (майката и синът ѝ) нямали възможност да платят на адвокат, за да продължи делото за собствеността.

На 30 октомври синът отишъл при мъжа, позвънил на вратата. Предполага се, че е бил пуснат да влезе, защото няма следи от взлом. Разследването предполага, че възрастния мъж е извадил нож и опитал да нападне сина на бившата си приятелка. По ръцете на по-младия мъж имало следи от наранявания.

Предполага се, че младият мъж взел ножа и нападнал по-възрастния. По тялото на убития са установени редица наранявания, част от които дълбоки рани в областта на сънната артерия и далака.

След престъплението мъжът се обадил на майка си обяснил, че ще трябва да се почиства обект. Взел препарати и се върнал в апартамента, където според прокуратурата заличавал следи. Тялото на убития възрастен мъж било завито в няколко одеяла. След това било извадено на една от терасите на жилището.

Директорът на столичната полиция Любомир Николов каза, че в годините имало много случаи на домашно насилие, когато семейството живеело заедно. Това според разследващите говори за трупано желание за отмъщение от страна на извършителя на убийството.

Преди да изкара трупа на балкона, мъжът опитал да изкъпе тялото на убития, за да заличи следите.

Майката също видяла трупа, прилошало ѝ. И двамата не са подали сигнал в полицията.

Извършителят не е се е опитал да избяга. Продължил живота си по обичайния начин до деня на ареста, каза още Любомир Николов.

 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *