На какво е готов Бойко Борисов за създаване на правителство?

Чак на третия ден след изборите ГЕРБ-СДС излезе с коментар.

Лидерът Бойко Борисов се похвали с по-високи резултати, поздрави „Възраждане“ за получените гласове и обяви, че ще покани всички лидери на партиите на разговори.

Борисов заяви, че преговори ще се водят с всички партии и покани „Продължаваме промяната -Демократична България“ да направят заедно правителство, предаде Bulgaria ON AIR.

„Всички разговори за политики минават през редовно правителство – за политики ще говорим само с партиите, които решат да участват в редовно правителство. Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най-стабилното, европейското, най-добре за хората. Българите на изборите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП-ДБ също не може“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Вчера лидерите на „Продължаваме промяната“ заявиха, че няма да участват в правителство с мандат или участието на ГЕРБ. Борисов обаче изтъкна, че единствената задача на новия парламент е да излъчи редовно правителство и разделителните линии от изборите трябва да останат в миналото.

Без редовно правителство обаче, ГЕРБ-СДС няма да подкрепят приемането на държавния бюджет и въвеждането на реформи. Борисов покани и президента Румен Радев да участва в кабинета, ако смята, че някои от министрите му са подходящи да продължат да работят.

„Аз съм практик човек – след мен Радев е най-дълго управлявалият, има най-много министри, с които е работил. Просто го слагам на масата“, настоя Борисов.

От ГЕРБ бяха категорични, че няма да подкрепят започване на процедура по сваляне на президента, ако бъде инициирана такава. А Борисов потвърди, че ще бъде депутат в 49-ото НС и ще участва в разговорите с останалите политически сили.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *