Нинова за вулгарния текст: Силни хора с много пари и влияние стоят зад това

Звънят ми разгневени родители, които са чули, че отдавна се боря за съдържанието на учебници и помагала на децата ни. Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със сигнали на родители, че книга със сексуално, вулгарно съдържание и насърчаването на употребата на алкохол била представена на ученици в 4 и 5 клас.

„Министерство на образованието насърчава това. Не искам да пресъздавам тук написаното в нея, за да не разпространявам пошлостта и цинизма“, се казва още в позиция на лидера на БСП по повод детска книжка, съдържаща вулгарно съдържание, която възмути родители на петокласници.

Още по темата

18 апр 2023 10:24

215

„Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така.

„Много силни хора, с много пари и влияние стоят зад това. Първо се опитват да те спрат. Когато не успеят, те удрят жестоко. Знам го от опит. Над 100 млн. лв. плаща държавата, тоест всички ние от джоба си на НПО, за да пишат учебници, в които съдържанието е сложно и неразбираемо, българската история е подменена, българските класици са заличени, езикът е циничен, няма ценности, няма морал. Висши чиновници от Министерството на образованието ги одобряват.(защо ли?) И никога никой не носи отговорност. Не случайно този процес е ориентиран към децата“, каза Нинова.

Тя цитира поговорката: „Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието на децата му“.  

Лидерът на БСП отново предлага решение: един учебник по един предмет, в един клас.

„Съдържанието да бъде отговорност на държавата, а не на всякакви НПО-та. За мен децата са кауза. Може да ви е писнало от политика, може да не обичате политиците. Но със сигурност обичате децата си. Прогледнете“, призова Нинова.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *