Нинова: Целта на ПП-ДБ-ГЕРБ е да завладее държавата, коалиция на задкулисието

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, че се опитват да завладеят държавата и са се отказали от националния суверенитет.

Тя обвини двете коалиции, че са вкарали спешно на второ четене промените в НПК, с който се създава механизъм за разследване на главния прокурор, с цел да го отмени КС и те да завладеят държавата и да продължат по старому.

„От БСП напускаме пленарната зала и няма да участваме в това заседание, което представлява кулминацията на задкулисието“, скочи червената шефка.

„Коалицията на омертата затвори дебата по най-важната тема – реформата в съдебната система, но след това, което изнесе Радостин Василев и се оказа не манипулирани записи от службите, а онлайн заседание на ПП- ДБ, можете ли днес да продължите сякаш нищо не се е случило? Ситуацията не е същата, защото от тези записи става дума за отказа от национален суверенитет, за кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред, става дума за скритите имунитети“, обвини Нинова.

Според нея България е замесена в международен скандал, защото на записите се чувало как председателя на ЕК и лидери на страните от Г-7 окозвали оказвали натиск за съставяне на правителство.

„Това не е поредната, а 10 черни точки върху България. Как те ще погледнат на обяснението – ще ви пуснем в еврозоната, но измислете как да нарушите правилата, за да влезете, защото не сте готови и не отговаряне на условията? За пореден път сложихте България на дъното и после да не кажете, че някои друг е виновен, защото вие евроатлантиците съсипахте евроатлантическите ценности с такова поведение. Става дума още и за отказ от национален суверенитет с изречението – сменяме шефовете на службите и това е съгласувано с посолствата“, каза Нинова.

Тя определи ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС още като коалиция на имунитетите.

„Шокирана съм, ако Христо Иванов го е казал, че специална комисия ще тупа 6 месеца топката, за да бъде сменен Гешев. Днес станахме пералня за Борисов и миялна. Целта е да се направи промяна в Конституцията, да се вземе главата на Гешев, да се покрие Бойко Борисов и правителството да мине. Чрез промените в чрез НПК вие правите парламентарен преврат“ Много преди ПП да ви има, сме казали, че Иван Гешев трябва да си ходи, реформа в съдебната системата трябва да има, но не с целта, която вие си поставяте и тя е да изперете Борисов, да си пазите имунитета, да сметите Гешев с Пешев и които са ви удобни, това ви е целта, а не е истинска съдебна реформа“, обвини още Корнелия Нинова.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *