Петкова: Стои ми като шега – Денков премиер, Василев и Петков вицета

В ГЕРБ все още нямат официална информация от страна на ПП и ДБ за състав и структура на Министерския съвет. Това каза пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

Още по темата

28 апр 2023 07:00

94

„По отношение на тези имена, които изтекоха в публичното пространство, те ми стоят като шега“, коментира тя.

„Няма как министър-председател да е академик Денков, при условие че вицепремиери ще са му неговите началници по партийна линия. Не виждам как Кирил Петков може да е вицепремиер и да отговаря за службите, за Еврозоната, при условие че беше една от основните фигури, свързани с незаконния арест на нашия лидер и на колегите Горанов и Арнаудова. Не виждам как Асен Василев ще е министър на финансите, при условие че той е една от фигури публичните финанси в момента да са в това състояние. Г-н Атанасов също звучи неприемливо за министър на вътрешните работи“, заяви Петкова.

По думите й насоките на Борисов относно работата на работните групи е била хората от ГЕРБ да бъдат консенсусни и диалогични, а целта им да е търсене на най-добрите решения за България.

„Правителство, което не отчита вота на българските граждани, което не отчита, че ГЕРБ-СДС са първи, няма как да е стабилно и прието правителство. Правителство без участие на ГЕРБ-СДС няма как да е стабилно“, каза още Петкова.

Тя цитира Борисов, който казал, че трябва да се съберат най-добрите експерти от двете страни, за да стане добро правителство, което да работи в интерес на България.

„Първо е важно да финализираме разговорите по отделни сектори, работните групи да свършат своята работа. След това имаме разговори с колегите от ПП и ДБ, определили сме си тайминг, по който работим. Тогава ще можем да говорим с конкретика“, каза Петкова.

„От ПП-ДБ очакваме да има конструктивна работа по управленската програма и очакваме от тях персонален състав и структура на МС с имена. Нека да видим какво ще предложат“, заяви депутатът от ГЕРБ.

„Първо трябва да имаме ясна управленска програма. Колегите от ПП и ДБ говорят за управление в рамките на 18 месеца. Всички чухме, че акад. Денков направи такава заявка. Какво значи това? Трябва да се каже как те виждат управленската програма в тези 18 месеца? Очевидно няма да е програмата от предизборната кампания, направена на базата на 4-годишен управленски мандат. Да кажат какво биха свършили за тези 18 месеца, програмата с мерките трябва да бъде остойностена, за да видим дали може да бъде изпълнена“, поясни Петкова.

Разговори за министерства можело да има, когато има някакво обединение върху управленска програма. „Ние сме си поставили условията към ПП и ДБ да представят структура и състав на кабинет и тогава да говорим по имена”, каза Петкова.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *