Повече от 20 руски дрона атакуваха Киев

Украинските сили за противовъздушна отбрана са свалили повече от 20 дрона, насочени към Киев през нощта, съобщиха властите на града.

„Безпилотните самолети навлязоха в столицата на групи и от различни посоки“, написа в Telegram Сергий Попко, ръководител на Киевската градска военна администрация, съобщи „Укринформ“.

„Силите за противовъздушна отбрана успяха да унищожат повече от две дузини вражески БЛА (безпилотни летателни апарати)“, каза той и добави, че точният брой ще бъде обявен от военновъздушните сили на Украйна.

Властите призоваха хората да останат в убежища, тъй като системата за противовъздушна отбрана е изсипала „дъжд от отломки“ върху столицата.

В централната част на Подолски район лекарите са се погрижили за човек, страдащ от „остра стресова атака“, след като отломки са паднали на открито, съобщи в Telegram кметът Виталий Кличко.

Отломки са паднали и в районите Святошински и Шевченковски, като са повредили апартамент в многоетажна сграда, според Попко.

По-голямата част от отломките са паднали на открита, незастроена територия, въпреки че са повредени няколко автомобила, тролейбусни електропроводи и пътища.

Отломките са предизвикали и пожар в известния градски парк „Совки“.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *