ПРОВЕРЯВАТ УБИЙСТВО ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК НАЧИН НА МЛАДА СЪРНА (+18)

Полицията и прокуратурата в ловешко се зае с проверка по сигнал за бракониерско убийство на млада сърна по особено жесток начин в района на местността Боаза, община Тетевен от преди няколко години.

Макар деянието да е извършено преди повече от година, проверката е стартирала след сигнал на местни жители и след публикации в социалните мрежи на брутални и садистични снимки (неподходящи за хора със слаби сърца +18).

От органите на властта потвърдиха за NOVINITE-BG и за агенция Blitz, че са сигнализирани на 18.08.2023 г. със снимки на 34 годишен жител на село Градежница, община Тетевен, с инициали К.Щ.Р. с умъртвена  по особено жесток начин сърна. Снимките са достъпни и в социалните мрежи, от където медията ни ги свали.

От полицията и прокуратурата потвърдиха за медията ни, че има подаден сигнал за незаконен отстрел на младо животно – сърна, за което не е било издадено нужното разрешение. Освен това се проверява дали по това време извършителят е бил с отнето право да притежава ловно оръжие, поради друго извършено от него криминално деяние. Като следствените действия ще се водят по стандартния ред с разпит на свидетели, претърсвания и изземвания на незаконно държани оръжия и боеприпаси, както и проверки за незаконно добита дървесина.

След направени справки в архивни бюлетини от МВР потвърждават, че същото лице на 12.09.2016Г. С ТОВАРЕН АВТОМОБИЛ ГАЗ 63 БЕЗ РЕГИСТРАЦИОННИ ТАБЕЛИ И ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ, БЕЗ ПИСМЕНО ПОЗВОЛИТЕЛНО ТРАНСПОРТИРА  НЕЗАКОННО ДОБИТА ОТ ЛИЦЕТО ДЪРВЕСИНА – 5 ПР. М3 ДЪРВА ЗА ОГРЕВ ОТ ВИДА БУК. ИЗВЪРШЕН Е ОГЛЕД НА МЕСТОПРОИЗШЕСТВИЕ, КАМИОНА И ДЪРВЕСИНАТА СА ИЗЗЕТИ. ОБРАЗУВАНО Е ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО №330/2016Г. ПО ОПИСА НА УПРАВЛЕНИЕТО СРЕЩУ К.Щ.Р. ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО ЧЛ. 235, АЛ. 2 ВР. С АЛ. 1 ОТ НК, А ПРЕДИ ТОВА ЗА НАНАСЯНЕ НА ЛЕКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА НА ДРУГ ЖИТЕЛ НА СЕЛО ГРАДЕЖНИЦА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *