Рожденничка: Испания е обхваната от „Леонормания“


Рожденничка: Испания е обхваната от „Леонормания“

Снимка: Getty

Истинска „Леонормания“ завладя Испания, като държавата вчера отбеляза 18-ия рожден ден на принцесата на Астурия с голяма държавна церемония. На 31 октомври престолонаследницата на трона – Леонор официално се закле във вярност към испанската конституция.

Въпреки острите политически разделения в Испания, все пак се твърди, че страната е до голяма степен обединена зад младата принцеса, която в момента преминава военно обучение като кадет Борбон.

По тази тема тя каза наскоро: „Щастлива съм, защото знам колко много испанците ценят нашите въоръжени сили… това е важен момент в живота ми и се чувствам много развълнувана и решена да продължа да уча и да давам най-доброто от себе си“.

Също така беше разкрито, че младата принцеса ще продължи да учи право в университета, след като обучението ѝ с военните приключи, въпреки че изборът ѝ на университет все още не е разкрит.

Скорошните промени в правилата за първородство означават, че можем да очакваме кралици на трона в редица европейски страни, включително Швеция, Белгия, Нидерландия (Холандия) и Норвегия. В момента единствената жена  кралица е Маргрете, която е суверен на Дания.

Цялата  статия за бъдещета  кралица Леонор четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *