Сашо Диков: Радев и Янев разпъват чадър над корупция по високите етажи на властта

През октомври 2021 г. Стефан Янев освобождава трима зам. министри – на ММС, на МВР и на МРРБ. Мотиви и обяснения няма. От Регионалното министерство е отстранен Захари Христов.

Да, но около Христов се заформя такава сага, каквато нашата политическа действителност не помни от десетки години. За сагата разбираме от разследването на колежката Мариета Димитрова от Blagoevgrad-news.com, където са и всички подробности.

 

Тук предлагаме резюме: строителна фирма има да получава от държавата пари. Зам. министър Захари Христов казва на управителя на фирмата, че срещу 10% от сумата /100 000 лв. рушвет/ нещата ще бъдат оправени. Строителят не само отказва, но отива при министър Комитова, /шефка на Христов/ и разказва за рекета.

 

От там, дългогодишният директор в МРРБ Тодор Стоянов завежда строителя при Димитър Стоянов /тогава шеф на кабинета на президента/. Румен Радев също проявява интерес и като чува разказа е бесен. Два дни по-късно Христов е уволнен. Тихомълком. Тази тишина да крещи?

Девет месеца по-късно въпросният Христов е назначен пак за заместник министър вече в правителството на Гълъб Донев и пак в МРРБ.

В началото на август т.г. колежката Мариета Димитрова изпраща въпроси към всички възможни институции по казуса Захари Христов. Отговор никакъв. Ето защо, призовавам: Радев, Янев и Комитова, защо мълчахте и продължавате да мълчите по случая? Радев, Гълъб Донев, арх. Шишков и фамозният секретар на Радев – Николай Копринков, защо назначихте Захари Христов отново?

Впрочем, назначението е станало със здравото лобиране на Копринков, личи от разследването на благоевградската журналистка, а освен това човекът, съдействал за осветяване на подкупа – Тодор Стоянов – вече е уволнен от МРРБ.
Разбира се, чакаме позицията на самия Захари Христов. А къде са през цялото време МВР и Прокуратурата, а къде са сега?

 

САШО ДИКОВ

Източник: frognews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *