Секси модел върти милиарди в Държавен фонд „Земеделие“

Жартиери, скъпо бельо, малко силикон и предизвикателна поза са достатьчни, за да бъде управляван Дьржавен фонд „Земеделие“, ехидно коментират последните назначения в институцията редови служители, обитаващи сградата на столичния булевард Цар Борис 111. Причината за солените подмятания е появата на модела Ива Иванова като заместник-директор на фонда. На 19 август вкупом бяха освободени всички възможни шефове в Дф „Земеделие“, писа „Филтър“

Кадровият кадрил се о6яснява с големия лов на вещици, започнат от служебният кабинет след оттеглянето на правителството на Кирил Петков. Конкретно в земеделския сектор саморазправата е с кадри, назначени с идването на министъра Иван Иванов, който е избор на лидера на БСП Корнелия Нинова. Парадът в Дф „Земеделие“ вече ще се командва от Георги Тахов. Той заема апетитния пост във финансовата институция, която разпределя милиарди за аграрния сектор. Тахов е бил шеф на пловдивските данъчни, а малко преди това заместник-директор на НАП-София. Според много хора от политико-икономическата кухня новият шеф е особено близък до пловдивския олигарх и бивш функционер в левицата Георги Гергов. Бившият крупен свиневъд бе натирен показно от БСП, след като бе уличен в нерегламентирани срещи със  Сашо Дончев и 6ившия главен прокурор Сотир Цацаров. Собственикът на Пловдивския панаир, известен с ролята си в „Цумгейт“ и с „дупката“ за 43 милиона в центъра на Варна, а също и като човека, който настояваше за съюзяване с ГЕРБ, бе натирен от столетницата след доклад на Кристиан Вигенин за дейността на пловдивската организация на БСП. Още по-впечатляващи са новите заместници на Дф „Земеделие“ – Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев. Последният от изброените в известен на публиката и като съпруг на някогашната фолк певица Снежана Динева, която по време на първия служебен кабинет на Румен Радев през 2017 г. оглави „Напоителни системи“. Явно Динева не се е справила с поставените й задачи, защото беше отстранена с гръм и трясък няколко години по-късно по време на следващия служебен кабинет на Радее. Георги Динев е бил главен секретар на Изпълнителната агенция по лозята и виното и зам.-директор на фонд „Земеделие“.

Изборът на фаталната красавица Ива Иванова, която в предишни години се е изявявала като манекенка, съвсем естествено разбуни най-много духовете.

Ефектната дама е родом от Бургас и доскоро е блестяла в провокативни пози и оскъдно облекло в сайтове за модели. След стремглавото й изкачване до зам.-директорския пост във Фонд „3емеделие“ снимките са свалени от сайтовете, но все още могат да се намерят в интернет търсачките. Тези фотографии обаче не са особено качествени и не разкриват докрай свободния дух на новата звезда в българското земеделие.

В новото си амплоа на държавен служител Ива Иванова има шеметна кариера

Първо оглавява дирекция „Договаряне“ в Държавен фонд „Земеделие“ по време на едно от предишните служебни правителства на Румен Радев. В новия служебен кабинет вече е изстреляна до поста зам.-директор и ще отговаря за най-важния ресор — Програмата за развитие на селските райони, по която ще постъпят около 1 млрд. лв. инвестиции годишно в малките населени места. Иванова ще вземе дейно участие и в спасяването на средствата по действащата селска програма, което е една от важните задачи на новото ръководство. „Предполагам, че президентът Румен Радев взима решенията кой да бъде назначен в това правителство“, заяви пред Би Ти Ви бившият изпълнителен директор на фонда Николай Каварджиклиев. Според него мотивът за освобождаването му е личен и сега се уволняват добри специалисти, а се назначават хора без опит. Вероятно действията на новата власт са на принципа, че красотата ще спаси света, шегуват се по коридорите на ведомството.

Източник: bairak.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *