Синдикат „Образование“ скочи на Асен Василев, иска му оставката


Синдикат "Образование" скочи на Асен Василев, иска му оставката

Снимка: БГНЕС

От синдикат „Образование“ призоваха Асен Василев да подаде оставка от ръководното място в ПП.

Това стана, заради негова реплика в ефира на БТВ. Там той обясни, „че е нормално да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва навлизат нови кадри“.

„Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено, Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители.

Още по темата

15 фев 2023 18:11

52

1 фев 2023 16:52

28

От там припомнят, че дори последните две увеличения на учителските заплата от миналата година не станаха по предложения на „Продължаваме промяната“. „Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия. Припомняме Ви, г-н Асен Василев, че правителството, управлявало преди Вас, увеличи двойно учителските заплати, като това увеличение се обезличи по вина и на Вашето управление!“, се казва в позицията.

Синдикат „Образование“ смята, че по тази причина Асен Василев няма експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната „нормалност“ и външен вид.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *