Стоянов: Трудна е промяна в бюджета с тези разходи


Стоянов: Трудна е промяна в бюджета с тези разходи

Снимка: БГНЕС

3 процента бюджетен дефицит е трудно постижим с тези разходи, които вече са фиксирани. Това каза министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Той отговори на въпрос на журналисти относно параметрите на предложения проектобюджет от служебния кабинет.

Още по темата

10 апр 2023 10:13

23

1 апр 2023 09:16

74

Преди дни служебното правителство представи проектобюджет за 2023 г. с дефицит от 6,4 процента от БВП.

Остава да се „играе“ единствено в приходите, тъй като разходите, които ние сме представили, са на база на решенията от 44-то до 48-то Народно събрание, каза министър Стоянов. Разбира се, новото Народно събрание може да реже, но разбирате колко е трудно да се режат социални разходи веднъж, след като са дадени, така че възможностите са единствено в приходната част и там трябва да се прецени коя мярка би сработила достатъчно, добави той, съобщи Нова.

Стоянов каза, че работата му като министър на икономиката и индустрията, както и на неговия наследник в едно редовно правителство, е да успеят да постигнат по-висок ръст, който да помогне в някаква степен да се затвори бюджета. Той смята, че това е възможно, но в никакъв случай не, за да донесе 3 процента дефицит при тази приходна част в момента.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *