Тапи на Владая след Гергьовден – ремонтират пътя София- Перник


Тапи на Владая след Гергьовден - ремонтират пътя София- Перник

Снимка БГНЕС

Ремонт на пътя София – Перник започва след почивните дни около Гергьовден. Предстои укрепване на свлачището при Владая и движението ще се осъществява двупосочно в една лента със скорост до 50 км/час, съобщи АПИ.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ се извиняват за тапата, която ще се образува след 9 май и ще продължи 6 месеца. Проектът се финансира чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет. Днес бе подписан протоколът за откриване на строителната площадка, уточняват от АПИ. За изпълнение на необходимите строителни работи се налага да бъде ограничено преминаването в лентата в посока София и трафикът ще се осъществява двупосочно в лентата за Перник.

„Ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване. С изпълнението на укрепителните дейности ще се спре свлачищният процес, възникнал от интензивните валежи през 2015 г. За целта ще бъде изградена пилотна конструкция от стоманобетонова опорна стена, габионна конструкция, високоякостна укрепителна система за стабилизиране на откоса. Ще се постави и високоякостна укрепителна мрежа. Предвидено е възстановяване на пътната настилка, почистване на съществуващите отводнителни съоръжения и изграждане на дренаж“, допълват от АПИ.

Изпълнител на обекта е „ИСА 2000″ ЕООД. Договорът им е за 4 994 010,52 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „Пи Ес Консулт“ ООД. Стойността на техния договор е 66 600 лв. с ДДС. Авторският надзор ще бъде на „ГЕОКОНСТРУКТ“ ООД, а договорът е за 1200 лв. с ДДС.

Общата стойност на проекта е 17 815 006,80 лв. с ДДС.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *