Три обвинения за мъжа, пребил и остригал приятелката си в Свищов

Прокуратурата повдигна три обвинения срещу мъжа, пребил и подстригал приятелката си в Свищов, съобщиха от институцията.

От проведените действия по разследването е установено, че пострадалата жена е имала връзка с мъж. След това се разделили и в началото август тя е наела квартира в Свищов, като заживяла на семейни начала с друг, заедно с двете си деца.

Той обаче започнал системен тормоз над жената, нанасял й удари, след което с машинка я подстригал нула номер. По-късно през деня я извел по улиците на града, за да покаже, че е остригана.

На следващия ден жената е потърсила помощ в отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ в Свищов.

По досъдебното производство са извършени разпит на пострадалата и освидетелстването й, разпит на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, изискани са социални доклади, като предстои извършване и на други процесуално-следствени действия.

С постановление от 14 септември мъжът е привлечен в качеството си на обвиняем за извършени престъпления по – лека телесна повреда в условията на домашно насилие, принуда в условията на домашно насилие и хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с искане за постоянен арест. „Той е с повдигнати три обвинения“, обясни пред NOVA наблюдаващият прокурор Силвия Начкова. Мъжът не признава вината си.

Кметът на Свищов Генчо Генчев потвърди, че на местните власти и институции и преди им се е налагало да се занимават с това семейство.
 

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *