Търсенето на имоти продължава да е мащабно

Търсенето на имоти у нас продължава да надвишава предлагането. Това коментираха в ефира на предаването „Директно“ Снежана Стойчева, управител на Imoti.net и Галина Максимова, управител на агенция за недвижими имоти.

Според тях тенденцията е налице от миналата година, но продължава да се задълбочава.

Към момента голяма част от собствениците задържат имотите си, без да ги обявяват за продажба, за да запазят парите си от инфлацията, притеснени от политическата и икономическата обстановка в страната, споделя Стойчева.

Още по темата

20 окт 2022 19:12

102

16 авг 2022 19:57

145

По нейни думи към момента е трудно да бъдат направени прогнози за развитието на имотния пазар, тъй като върху него влияние оказват множество фактори, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според Максимова при настоящата ситуация на пазара, за купувачите е най-добре и най-полезно да работят с един брокер, а не с много агенции, защото това доверие, предполага и ексклузивитет при офертите.

„Това е в полза както на самия клиент, така и на агенцията, защото тя полага максимално усилия, разпространява го широко и така знаем, че работим да реализираме сделката и клиентът да е доволен. Когато нямаме ексклузив, клиентът се обръща към много агенции и той никога няма да получи тази услуга, както само в една агенция. Негово право е да се довери и да избере с коя агенция ще работи“, поясни тя.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *