Украински генерал: Русия се готви да отмъсти в Източна Украйна


Украински генерал: Русия се готви да отмъсти в Източна Украйна

Снимка: БГНЕС

В Източна Украйна руските войски се готвят да вземат реванш и да си върнат оперативната инициатива на фронта.

Това заяви командващият сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски, цитиран от „Укринформ“.

„Оперативната обстановка в източните направления остава предизвикателна. Вражеските сили не се отказват от плановете си да достигнат границите на Донецка и Луганска област. Те упорито се готвят да вземат реванш и да си възвърнат оперативната инициатива“, отбеляза Сирски.

В Купянския сектор подготовката на руските щурмови части е към своя край. Вражеските войски ежедневно обстрелват украинските позиции с артилерия и минохвъргачки, се казва в изявлението.

„В Лиманския сектор врагът продължава да заменя своите войски с частите на 25-та армия, които бяха сформирани и прехвърлени от територията на Русия“, обяви украинският командир.

В сектора Бахмут се водят ожесточени сражения. Руските нашественици правят опити да задържат завзетите позиции, но украинските воини постепенно ги изтласкват.

Заедно с командирите на оперативно-тактическите групировки и бригадите „Лиман“ и „Соледар“ Сирски разглежда всички възможни действия на противника и одобрява най-ефективните управленски решения.

По думите му основната задача е да се осигури надеждна отбрана, да не се допусне загуба на завзетите рубежи и позиции в Купянския и Лиманския сектор и успешно настъпление в сектора Бахмут. Най-важното е горното да бъде направено с минимални загуби сред украинските защитници, подчерта Сирски.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *