Шефът на СОС към ПП: „Дълбаете дъното“

„Момчета и момичета от ПП, дълбаете дъното на българската политика. Гледам и слушам с омерзение обясненията на лидерите на ПП за записите от съвещанието им, за това как стояли зад всяка дума от казаното. И си мисля как не му върви на нашия народ напоследък и защо?“, пише в лична позиция във Facebook председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той припомня, че ПП се е появила след дълги години управление на ГЕРБ и членовете ѝ са били „Новите, Младите, Учили и Успели в чужбина“.

„Представяха се като можещи и добри. Повярваха им толкова хора, едни – от умора от ГЕРБ, други – от разочарование, трети – защото са нови и са нещо различно. Къде сме днес, в края на май, 2023 година? Да чуем същите тези спасители в… калта“, пише Георгиев.

И добавя, че Асен Василев продължава да стои зад цитатите от заседанието: „Чистката е говорена с всички, които искат да са министри, че законно, незаконно – трябва да изгонят всички директори на дирекции, шефове на регионални структури и на агенциите първите две седмици. Донякъде ще затапи приказката, че сме правили коалиция с ГЕРБ“.

„С думи прости за мен това означава: поголовни уволнения без значение дали някой си разбира от работата или не, просто ей така – за да си назначат ПП свои хора и да имат алиби за правителството с ГЕРБ. Шуробаджанащина и партийно кадруване от най-мракобесните време на твърде често тъжната ни национална история“, смята Георгиев.

И продължава с цитатите от записа, разпространен от Радостин Василев: „Ако някой иска да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това, в това число даже го гонят него лично юридически, аз лично ще имам против този човек да е министър в този кабинет.“

„В превод за нормалните хора, живеещи извън смрадливото българско политическо блато: това е ултиматум, скрепен с кръвта на мераклиите за министри – дори и да нарушаваш закона, ще го правиш, защото партията го иска от теб и тя те е направила министър и това е цената на твоя министерски пост, ще газиш закона“, казва шефът на СОС и добавя: „Ех, мили ми кандидат-министър, не подписвай този договор, ще ти е последният. Или пък един от многото, все тая – човек без чест си станал, щом си се подписал под тези условия“.

Георгиев интерпретира и трети цитат от записа на ПП: „Истината е, че цялата схема, която направихме, през всичките тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние трябва да сме 10% с ДБ и с всичко“

„Дано да греша, преводът ми на непрофесионалист-преводач от кирил-петковския език от непонятна за мен езикова група (с думи като „литмус“, „алангро“ и др.) е, че е имало манипулации, вероятно фалшификации на резултатите от гласуването с машини? Ако във вашия речник „ала-бала“ в този контекст значи друго, моля дайте ми го, да се ограмотя“, призовава Георгиев.

А цитата, че от ПП искат да направят местните избори с „наше МВР“, коментира така:

„На прост български – Бай Ганьо прави избори. Бедни ми Алеко, твоят Бай Ганьо днес владее чужди езици, майстор е на презентациите и е учил в чужбина. Но, пусти ген, надделява пак. И все лошият ген, да му се не знае“.

Накрая Георгиев коментира и думите на Лена Бориславова от вчера, че законите трябва да се спазват по буква и дух:

„Накратко, не съм вярвал, че това е възможно. Но е факт. С управлението на страната се занимават хора без скрупули да потъпкват закона, неговата буква и дух. Включително Основния закон – Конституцията. Без свян и без жал към народа. Обсебени от една мисъл – власт“.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *