Ще успее ли Ваня Григорова да навакса разликата на балотажа в неделя?

Васил Терзиев и Ваня Григорова ще определят кой ще бъде новият кмет на София. Кандидатът на ПП-ДБ е с близо 10% преднина от първия тур, но сигурна ли е победата му на балотажа?

„Васил Терзиев е подкрепен партийно. Ако госпожа Григорова иска да спечели, трябва да говори на различни езици, с различни послания“, заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в студиото на „Денят ON AIR“.

„Разликата е преодолима, ако Ваня Григорова продължи и засили посланието, че тя е кандидатът, който ще се противопостави на „сглобката“. Това е политическата трактовка, която смятам, че тя ще представи на гражданите“, добави политологът Слави Василев.

Още по темата

30 окт 2023 20:00

44

30 окт 2023 19:50

45

30 окт 2023 16:00

48

30 окт 2023 14:22

96

По думите му, ако Ваня Григорова стане кмет на София, това ще е, „страхотен удар за Бойко Борисов и „Продължаваме промяната“. „Тази политическа трактовка има голяма възможност да се развие. Този синдикализъм, с който тя се представя пред обществото, не може да хване мнозинството в София, не левите убеждения я докараха до втори тур, а нейните убеждения против сглобката“, добави Василев.

„В БСП нещата не са съвсем подредени. Хората, които са контрапункт на Нинова, това са повечето социалисти. Корнелия Нинова здраво е хванала властта и няма да я пусне просто така“, каза Василев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Стойчев посочи, че ГЕРБ не са избрали лош кандидат. „Човек извън партията, който е разпознаваем, формира гръбнака на софийската общественост“, смята политологът. Според него кандидати като Вили Лилков са „малко архаични“. „Новото поколение има друг дневен ред“, категоричен е Стойчев.

„София е на прага на голяма промяна, защото вече няма да бъде Фандъкова. Това е генерална промяна в българската политика. Младите хора напъват в политиката, няма Бойко Борисов вечно да държи властта“, коментира Василев.

Двамата политолози са на мнение, че „сглобката“ няма да се раздели или реформира поне до европейските избори, защото няма предпоставки за това. „За това мнозинство, което стои зад тези партии, това е най-доброто управление“, посочи Стойчев.

Вижте видеото с целия разговор

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *