Ясни са листите на основните партии


Ясни са листите на основните партии

Снимка: БГНЕС

Крайният срок за регистриране на листите на политическите формации изтича след три дни. Почти всички партии и коалиции вече са готови с подредбата на кандидат-депутатите и водачите на листите си, съобщи НОВА.

Днес ГЕРБ-СДС утвърдиха листите си за 2-ри април. Утре водачите по райони ще ги регистрират официално. При тях няма големи изненади. В понеделник очакваме регистрацията на листите и на “Продължаваме Промяната” – “Демократична България”., които още не са готови. По-малката коалиция “Демократична България” все още реди водачите, които ще излъчат – общо 8 на брой.

БСП също са готови. Оказва се при левицата най-трудно е било при определянето на водача във Велико Търново, където се наложи да сменят изключения Явор Божанков.

Още по темата

25 фев 2023 16:29

216

24 фев 2023 21:12

121

ГЕРБ-СДС са готови с кандидат-депутатите, които ще застанат начело в битката за 49-ото НС. Големи изненади в партията на Бойко Борисов няма. Лидерът ще поведе две листи в най-оспорвания 25 МИР в София и в Пловдив. С по две места са още Десислава Атанасова и Красимир Вълчев. Водач на тези избори става и председателят на предишното народно събрание Вежди Рашидов.

“Продължаваме Промяната” – “Демократична България” все още не са готови. Реденето продължава в по-малката коалиция.

Очаква се съпредседателят Христо Иванов да застане начело в 24 МИР – София. За водаческото място там обаче се коментира и името на Атанас Атанасов. Според източници на NOVA втора в листата ще бъде Лена Бориславова, която на миналите избори отказа да е кандидат-депутат.

БСП също е готова с листите. Лидерът Корнелия Нинова оглавява листите в 25 МИР София и в Пловдив. С по две места са още Борислав Гуцанов и Кристиан Вигенин. Вигенин застава начело във Велико Търново, където се оказва спорът е бил най-голям. Той сменя изключеният от БСП Явор Божанков.

БСП залага на ново лице в Пловдив – Иван Петков.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *