123 ревящи коли и мотори са спрени от движение в Бургас


123 ревящи коли и мотори са спрени от движение в Бургас

Снимка: БГНЕС

Общо 123 моторни превозни средства (МПС) – леки автомобили и мотоциклети, шофирани при липсата на шумозаглушители или с неизправни такива, са спрени от движение през септември и октомври, в резултат на започналата акция на служителите от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция (ОД) на МВР – Бургас.

Срещу нарушителите са образувани административно-наказателни производства, като предвидените принудителни административни мерки ще се приложат с цялата им строгост, съобщиха от дирекцията в морския град.

Проверките на служителите от сектор „Пътна полиция“ преимуществено са в тъмната част на денонощието на места, за които има данни, че се преминава с липсващи или неизправни шумозаглушители. На водачите се издават и връчват актове за установяване на административното нарушение, както и заповеди за временно спиране от движение на МПС – нарушител.

Полицейските служители на ОД на МВР – Бургас осъществяват проверки и за изменения в конструкцията на моторните превозни средства, водещо до високи нива на шум – монтиране на специални шумоусилващи тръби, премахване на катализатор и шумозаглушителя. Направените изменения водят не само до нетърпим шум, но и до замърсяване на околната среда.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *