Адвокатката на Борислав Панев: Елизабет е била задържана, когато е свидетелствала срещу него

Елизабет Ланге е била задържана от полицията, когато на 14 август вечерта е дала показания пред съдия срещу клиента ми Борислав Панев. Той е обвинен за убийството на Удо Ланге заради разпита на съпругата. Това каза пред Окръжния съд в Перник адвокат Цветелина Попова, която защитава Панев.
Попова поиска от съда справка в колко часа Елизабет е била задържана, кога е била пусната и по кое време се е провел разпитът. Заповедта за задържането и освобождаването й ги нямало по делото.

„Не сме се запознали с разпита на Елизабет. Информирахме се от медиите за това“, каза още Попова. Поиска 30 минути почивка, за да го прочете. Съдия Калин Баталски се съгласи с нея.
Панев е служител в пекарната на Ланге. Поддържал и близки отношения, вероятно интимни със съпругата на жертвата. Пред съда обясни, че живее на семейни начала с друга дама. Имал и дете от нея. Той се води с чисто досие, защото е реабилитиран по старите си осъждания за измама, обсебване и длъжностно присвояване.

Панев е обвинен, че е убил Удо Ланге на 11 август в комплекса „Делта хил“ до Перник, където швейцарецът живеел. Според разследващите го е намушкал с шило, което забил във врата му. То пробило белия му дроб и починал от вътрешен кръвоизлив.

Източник: skandal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *